Lotta Carlberg 070-204 19 06 info@diabetesmammorna.se

Diabetesveckan ”Ena och Förena”

Företagsmässa 

På Diabetesveckan har ni möjlighet att träffa Diabetiker oavsett typ från olika delar av Sverige. Detta är en fantastisk möjlighet för er att visa upp vad ni har för produkter som kan underlätta en diabetikers vardag.
Kontakta oss för mera information!

Vill du föreläsa för  personer som är diabetiker eller är anhöriga?

Företagsmässa: Vi kommer under helgen V 35 erbjuda en företagsmässa där ert företag/organisation kan vara delaktiga på olika sätt. Ert företag kan köpa en plats till denna mässa. Till företagsmässan kan även andra (9000 personer på anläggningen) som inte tillhör Diabetesveckan komma in och få information och kunskap om produkter/diabetes.

Ert företag kommer att förknippas med livskvalité för diabetiker. Missa inte denna chans att träffa de som verkligen vill hitta sätt som förenklar sin vardag på ett och samma ställe.

Kontakta oss för mera information!

Diabeteveckan 
Den 2-5/9-21

i Idre Fjäll

Varför en Diabetesvecka?
Vi har träffat många diabetiker under åren sen Diabetesmammorna startade med Barndiabeteskollon. Många känner sig ensamna i med sin sjukdom. De träffar nästan aldrig andra med diabetes och har inga runt omkring som de kan bolla ideer med. Därför föddes tanken tillsammans med Idre Fjäll att samla alla på ett ställe. 
Dagens teknik har gått fort fram. Många diabetiker vill veta vad som finns på marknaden idag och det är här som ni som företag har möjlighet att visa den senaste tekniken. Varmt välkommen till Diabetesveckan.
Vi vill ”Ena och Förena” – Diabetiker- Föreningar – Företag.
Anmäla er idag!

Varför Vi vill skapa en Diabetesvecka.

Diabetesmammorna är en ideell förening som startades 2016 av Lotta Carlberg och Helena Westlin. Vi har själva barn med diabetes typ 1. Vi kände oss rätt så ensamma när barnen växte upp. Vi hade inga att prata med tills vi träffade varandra 2011 och bestämde att börja med Barndiabeteskollon för barn och föräldrar från hela Sverige. Vi är helt oberoende från andra föreningar och förbund. Däremot har vi många samarbeten runt om i Sverige. Det vi har upptäckt genom åren är att många känner sig ensamma i sin diabetes och det är därför viktigt att få träffa andra där du inte behöver förklara allt vad det innebär att ha någon typ av diabetes. En viktig del är att få känna sig som normen och slippa känna sig annorlunda. 

2018 kom vi i kontakt med Peter Rex på Idre Fjäll och idén att anordna en Diabetesvecka började ta form. 
Att hjälpa Diabetiker oavsett typ av diabetes är något både vi och Idre Fjäll brinner för.