Lotta Carlberg 070-204 19 06 info@diabetesmammorna.se

Bakgrund:

Diabetesmammorna har under 7 års tid arrangerat kolloverksamhet för barn och föräldrar i Sverige. Till deras kollon är alla välkomna oavsett t ex vart man bor, tillhör för organisation eller landsting. De har under åren sett behovet av att mötas och få möjlighet till erfarenhetsutbytena som man normalt inte annars får.

För deras arbeten har de uppmärksammats 2017 då de fick mottaga The Maximus Prize av Christina Stenbeck på Sveriges första Diabetesgala. De har även varit nominerade till Årets eldsjälar 2018.

När Idre Fjäll kontaktade diabetesmammorna för ett samarbete var de snabba på att säga ja. Diabetesmammorna vill nu skapa en gemensamplattform, en egen Almedalsvecka för diabetiker och alla intressenter runtomkring personer med diabetes oavsett typ och ålder.

Projektgruppen som samarbetar till Sveriges första Diabetesvecka 2020 är Dios, Stor Stockholms diabetesförening  (SSDF), Beat Diabetes och Ung diabetes. Denna vecka förväntas att växa och flera samarbetspartners önskas till 2021. Alla ska ha möjlighet att Enas och Förenas på en gemensam plattform.

Har du frågor kontakta oss på:
Lotta Carlberg
Tel: 070-204 19 06
E-post: lotta@diabetesveckan.se

Helena Westlin
Tel: 073-081 07 78
E-Post: helena@diabetesveckan.se